Yükleniyor
image

Gıda Teknolojisi Programı
esbagdat[at]baskent.edu.tr
0(312) 246 66 66

• Gıda Teknolojileri
Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
1  The wound healing effect and DNA damage repair of exopolysaccharide extracted from Weissella cibaria MED17, Bioactive Carbohydrates and Dietary Fibre, 1(0), 2024

Araş.Gör. Selin Akad Dinçer, Işılsu Çağlar, Enes Dertli, Hümeyra İspirli, Feride İffet Şahin, Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat
2  The effect of kefir enrichment with Arthrospira platensis and Chlorella vulgaris on kefir microbiota, antioxidant, and physicochemical properties, JOURNAL OF APPLIED PHYCOLOGY, 35(0), 2023

Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Dr. Öğr. Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan
3  Optimization of spray-drying process parameters for microencapsulation of three probiotic lactic acid bacteria selected by their high viability rate in sucrose and fructose levels and high temperatures, Systems Microbiology and Biomanufacturing, 1(0), 2023

Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Dr. Perihan Kübra Akman, Dr. Gözde Kutlu, Prof. Dr. Fatih Törnük
4   Effect of ethanolic extract of Cephalaria syriaca on dough rheological properties from different wheat flour blends: A comparative study with ascorbic acid, European Food Science and Engineering, 4(1), 2023

Hatice Bekiroğlu, Perihan Kübra Akman, Öznur Topçu, Fatih Törnük, Saliha Memiş, Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Osman Sağdıç
5  Metataxonomic sequencing to assess microbial safety of Turkish white cheeses, BRAZILIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY, 0(0), 2022

Dr. Öğr. Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan, Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat
6  Evaluation of prebiotic, probiotic, and synbiotic potentials of microalgae, Food and Health, 8(2), 2022

Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Dilek Yalçın, Dr. Öğr. Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan
7  Comparison of bacterial and fungal biodiversity of Turkish kefir grains with high-throughput metagenomic analysis, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 152(0), 2021

Dr. Öğr. Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan, Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat
8   Nanokompozit gıda ambalajlarında kullanılan nanokillerin sağlık boyutu, GIDA TEKNOLOJİ DERGİSİ, 0(0), 2015

Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat
1  Mikroalg ve Probiyotik Katkılı Yenilebilir Fonksiyonel Kaplamanın Depolama Sırasında Çilek Kalitesi Üzerindeki Etkisi, 22. Uluslararası Katılımlı Biyoteknoloji Kongresi, 20.10.2023

Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Dr. Öğr. Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan
2  Kombucha Anasından (scoby) Nanoseluloz Eldesi ve Bakteri Tutma Kapasitesinin Araştırılması, 22. Uluslararası Katılımlı Biyoteknoloji Kongresi, 20.10.2023

Dr. Öğr. Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan, Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Işınay Ebru Yüzay
3  Determination of effect of seed priming with Polyethylene glycol(PEG) and Sorbitol on lentil nodule microbiota by amplicon-based metagenomics approach, AGRIBALKAN 2023 V. BALKAN AGRICULTURAL CONGRESS, 23.09.2023

Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Öğr.Gör. Dr. Fereshteh Rezaeı, Öğr.Gör. Gülşah Çalık Koç, Dr. Öğr. Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan
4  Arthrospira platensis ve Chlorella vulgaris ile zenginleştirilmiş Kefir: Kefir mikroorganizmaları ve fizikokimyasal özellikleri üzerine etkisi, MİKROALGAL BİYOTEKNOLOJİ- LABORATUVARDAN ÜRÜNE ÇALIŞTAYI, 23.11.2022

Dr. Öğr. Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan, Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat
5  The Wound Healing Effect of EPS Isolated from Lactic Acid Bacteria by Cell Scratch Assay and Single Cell Electrophoresis, 11. Uluslarası Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi, 10.10.2022

Dr. Öğr. Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan, Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Araş.Gör. Selin Akad Dinçer, Işılsu Çağlar, Feride İffet Şahin, Enes Dertli, Hümeyra İspirli
6  A novel probiotic carrier fruit-based snack food: Apricot pestil, European Biotechnology Congress, 26.04.2018

Perihan Kübra Akman, Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat
7  Helal Gıda İle Beslenmede Sürdürülebilirlik Açısından Gıda Katkı Maddeleri, 1st International Congress on Social Sciences, 18.09.2017

Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Halil İbrahim Cankul
8  Hastanelerde Beslenme Hizmetleri, 10. SAĞLIK VE HASTANE İDARESİ KONGRESİ, 01.12.2016

Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat
9  Sağlık Hizmetleri Sunumunda Hizmet Farklılaştırması, 10. SAĞLIK VE HASTANE İDARESİ KONGRESİ, 01.12.2016

Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat
10  Pelemir (Cephalaria syriaca) ekstrakt ilaveli ekmeklerde renk analizi, Türkiye 12. Gıda Kongresi, 05.10.2016

Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Fatih Törnük
11  Reduction of Glycoside Based Bitterness of Cephalarıa Syrıaca Seeds by Enzyme or Bacterial Treatments, 5th International Vocational Schools Symposium, 18.05.2016

Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat
12  Physicochemical Properties of Cephalaria syriaca Seeds Grown in Dfirrenet Regions of Turkey, The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 01.01.2015

Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat
13  The Effect of Cephalariae syriacae on Bread Volume, The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 01.01.2015

Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat
aaa
1 Aquafaba, karnıyarın otu tohumu tozu ve Lactobacillus plantarum 299v bazlı yenilebilir kaplamaların optimizasyonu, karakterizasyonu, ve Kaşar peyniri üzerine uygulanabilirliğinin fizikokimyasal ve mik, Ar-Ge, Araştırmacı, 15.12.2022

Dr. Öğr. Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan, Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Işınay Ebru Yüzay, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter
2 Weissella cibaria MED17’den elde edilen ekzopolisakkaritin (EPS) yara iyileştirme etkisinin HT-29 kolon hücrelerinde araştırılması, Ar-Ge, Araştırmacı, 01.12.2022

Dr. Öğr. Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan, Araş.Gör. Selin Akad Dinçer, Işılsu Çağlar, Feride Şahin, Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat
3 Mercimekte tohuma ön uygulamanın, tane verimi, antioksidan kapasitesi, nodulasyon ve nodül mikrobiyotası üzerine etkisi, Ar-Ge, Araştırmacı, 30.12.2021

Dr. Öğr. Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan, Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Öğr.Gör. Dr. Fereshteh Rezaeı, Öğr.Gör. Gülşah Çalık Koç
4 Kahramankazan Ve Çevresinde Semt Pazarlarinda Tüketime Sunulan Peynirlerin Mikrobiyolojik Kalitesinin Belirlenmesi Projesi , Ar-Ge, Araştırmacı, 01.06.2021

Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Dr. Öğr. Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan
1 Bronz Madalya, 29.05.2023
ISIF23 ULUSLARARASI PATENT FUARI
2 Altın Madalya, 01.01.1970
XXVI Moscow International Salon of Inventions and Innovative Technologies "Archimedes" buluş fuarı
1 Food Bioscience, Hakem, 2023
ET VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ
GIDA ANALİZLERİ
GIDA DEPOLAMA, NAKİL VE MUHAFAZA
GIDA KATKI MADDELERİ
GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER
HİJYEN VE SANİTASTON