Öğr.Gör. ELİF ŞEYMA BAĞDAT

Gıda Teknolojisi Programı



Tel :
E-Posta : esbagdat[at]baskent.edu.tr
  • Doktora (2020), Yildiz Teknik Üniversitesi, Gida Mühendisliği/ Tez Dönemi
  • Yüksek Lisans (2016), Yildiz Teknik Üniversitesi, Gida Mühendisliği
  • Lisans (2014), Erciyes Üniversitesi, Gida Mühendisliği

Çalışma Alanları


  • GIDA BİLİMLERİ VE MÜHENDİSLİĞİ

Makaleler


  • Uslu ES, Ucak G, Akman PK, Tornuk F. A novel probiotic carrier fruit-based snack food: Apricot pestil. JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY, 2018; 280:-. ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Törnük F, Uslu EŞ, Hançer M, Yetim H. Nanokompozit gıda ambalaj malzemelerinde kullanılan nanokillerin sağlık boyutu. Gıda Teknoloji Dergisi, 2016; :78-80.

Bildiriler


  • Bağdat EŞ, Cankul Hİ. Helal Gıda İle Beslenmede Sürdürülebilirlik Açısından Gıda Katkı Maddeleri. 1st International Congress on Social Sciences: Spain/Malaga; 18/04/2017 - 24/04/2017

  • Uslu EŞ, Gültaç AS, Cankul Hİ, Koyucu RG. Hastanelerde Beslenme Hizmetleri. 10. Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi: Ankara/Kızılcahamam; 01/12/2016 - 03/12/2016

  • Gültaç AS, Bağdat EŞ, Cankul Hİ, Genç Koyucu R. Sağlık Hizmetleri Sunumunda Hizmet Farklılaştırılması. 10. Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi: Ankara/Kızılcahamam; 01/12/2016 - 03/12/2016

  • Uslu EŞ, Törnük F. Pelemir (Cephalariasyriaca) ekstrakt ilaveli ekmeklerde renk analizi. Türkiye 12. Gıda Kongresi: Edirne; 05/10/2016 - 07/10/2016

  • Törnük F, Uslu EŞ, Bozkurt F. Cephalaria syriaca Grains as A Natural and Novel Substance for Strengthening of Weak Wheat Flour Dough for Breadmaking: A farinograph Study. IFT 2016: Chicago, IL; 16/07/2016 - 19/07/2016

  • Törnük F, Uslu EŞ, Bozkurt F. Cephalaria syriaca Grains as A Natural and Novel Substance for Strengthening of Weak Wheat Flour Dough for Breadmaking: A farinograph Study. IFT 2016: Chicago, IL; 16/07/2016 - 19/07/2016

  • Uslu EŞ, Bozkurt F, Törnük F. Reduction of Glycoside Based Bitterness of Cephalarıa Syrıaca Seeds by Enzyme or Bacterial Treatments. 5th International Vocational Schools Symposium: Prizen/KOSOVO; 18/05/2016 - 20/05/2016

  • Törnük F, Uslu EŞ, Yilmaz MT, Sağdiç O. Physicochemical Properties of Cephalaria syriaca Seeds Grown in Dfirrenet Regions of Turkey. The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus: Sarajevo,Bosnia and Herzegovina; 01/01/2015 - 04/01/2015

  • Uslu EŞ, Törnük F, Sağdiç O. The Effect of Cephalariae syriacae on Bread Volume. The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus: Sarajevo,Bosnia and Herzegovina; 01/01/2015 - 04/01/2015